A cél…

Az Árvaálom projekt célja, hogy megadja a lehetőséget ezeknek a fiataloknak egy más síkon történő bemutatkozásra, valamint a téma közbeszédbe való emelésével felhívja a döntéshozók figyelmét a problémára. E projekt során jelenleg is állami gondozó intézetekben élő, vagy onnan „frissen” kikerült emberekről, az ő bevonásukkal születik egy színházi előadás.

A projekt egyik célcsoportját maguk az állami gondozott fiatalok képezik. Az 5 fiatal az előadás főszereplője, akik lehetőséget kapnak, hogy az életük két markáns aspektusán keresztül megmutathassák magukat a közönégnek. Egyrészt azt ami gyakran előttünk, az utcán sétáló emberek szeme előtt zajlik – és csak félelemmel teli, tehetetlen sajnálattal dereng fel bennünk a lehetséges háttér. Másrészt a gyerekek legbensőbb, bármely más hasonkorú fiatallal párhuzamba állítható álmaikkal, vágyaikkal gazdag világuk.

Az előadásban résztvevő 5 előadóművész (színészek, énekesek) az előadások előkészítése és megvalósítása során közvetlen és szoros kapcsolatot építenek ki a résztvevő fiatalokkal.

Ennek a munkafolyamatnak szerves részeként egy dokumentumfilm is készül, melyben nem pusztán egy színházi előadás létrehozásának kulisszatitkaiba nyerünk bepillantást, de egyfajta időutazás részesei is lehetünk a saját élményeiket előhívó, újraélő, azt megelevenítő fiatalok által.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s